EDURIGHTS4GIRLS – ACCES EGAL LA EDUCAȚIE


Masă Rotundă_EDURIGHTS4GIRLS_07.12.2022

În data de 07.12.2022, a avut loc la Piatra Neamț prima Masă Rotundă din cadrul proiectului Edurights4girls – Acces egal la educație, proiect derulat prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

La întâlnire au luat parte echipa de proiect a Asociației GO AHEAD, Inspectoratul Școlar Județean Neamț și a ASSED – Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare. Alături de noi au fost prezenți reprezentanți ai unităților de învățământ asociate proiectului din județele Neamț și Suceava, ai administrației publice și ONG-urilor locale din județul Neamț, din domeniul drepturilor omului și parteneri media.

Masa rotundă a fost moderată de către domnul Cristinel Secară, Coordonator Inspectoratul Școlar Județean Neamț și de către domnul Daniel Sava, Expert informare și comunicare, Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Din partea promotorului de proiect Asociația GO-AHEAD, doamna Rodica Corina Andrei, sociolog, a prezentat datele finale ale Studiului privind situația actuală referitoare la drepturile și egalitatea de gen și problematica discriminării în județele Neamț și Suceava. Și a oferit detalii despre impactul proiectului și despre planul de acțiune propus.

Din partea Partenerului 1, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, doamna Cătălina Grigoraș Popa, asistent de cercetare, a prezentat cele mai bune practici pentru monitorizare, advocacy și implementarea politicilor și legislației privind egalitatea de gen, din județul Neamț.

La finalul mesei rotunde, doamna Rodica Corina Andrei, sociolog, a dezbătut alături de toți cei prezenți realizarea planului de acțiune privind implementarea politicilor și legislației privind drepturile omului și egalitatea de gen.

Întâlnirea a avut loc atât fizic la Central Plaza Hote, Piatra Neamț, cât și pe platforma ZOOM.


Comunicat de presă EDURIGHTS4GIRLS_28.09.2022


Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Colegiul Tehnic ”Miron Costin” Roman vă invită să participați la procesul de selecție a candidaților la activitățile organizate în cadrul proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație, implementat de către Asociația GO-AHEAD, în calitate de Promotor al finanțării, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, în calitate de Parteneri, în regiunea de dezvoltare Nord – Est a României. 

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului, în special a celor legate de problematica de gen și accesul/ dreptul la educație prin măsuri specifice de dezvoltare personală, consiliere, terapie de care beneficiază cel puțin 480 de eleve și 210 cadre didactice din 14 unități de învățământ din județele Neamț și Suceava, precum și acțiuni extinse de conștientizare, monitorizare, advocacy de care beneficiază peste 2.000 de persoane – elevi, părinți, profesori, actori din comunitățile vizate.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

           https://activecitizensfund.ro

www.eeagrants.org


DOCUMENTE


DOCUMENTE – selecție cadre didactice


DOCUMENTE – selecție eleve


Acesta este site-ul oficial al colegiului. Toate drepturile asupra informatiilor de pe acest site sunt rezervate.