European School Sport Day


Vineri, 29 septembrie 2023, elevii CTMC au marcat Ziua Europeană a Sportului Școlar prin ample activități sportive!

Mulțumim, coodonatorului activității Grădinaru Carmen, cadrelor didactice care s-au alăturat acestui eveniment, Rusu Mihaela – Dana, Poiană Paula, Samson Gabriela, Cobuz Daniela, Iamandi Maria, Ungureanu Oana și elevilor claselor a IX-a H, E, F, a X -a C, H, a XI – a H,  care au demonstrat abilități sportive și care au încheiat săptămâna într-un mod plăcut!


A devenit o tradiție ca, în perioada 23-30 septembrie a fiecărui an, să se organizeze la nivel european proiectul “Săptămâna Europeană a Sportului” (European Week of Sport – #BEACTIVE) și în ultima zi de vineri a lunii septembrie să se organizeze “Ziua Europeană a Sportului Școlar” (anul acesta pe 30 septembrie).

Colegiul Tehnic ”Miron Costin” Roman, se numără printre multele instituții de învățământ din județul Neamț, care s-au înscris în acest proiect pentru a celebra această zi prin jocuri de mișcare, jocuri sportive, fitness, parcursuri aplicative, handbal , baschet, ștafete stimulative, distractive și punere în valoare a spațiilor exterioare școlii.

Evenimentul este parte a proiectului internațional „European School Sport Day 2022” – Ziua Europeană a Sportului Școlar, organizat și coordonat la nivel european de Hungarian School Sport Federation, iar pe plan național de către Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava.

Ca de fiecare dată, mișcarea semnează un parteneriat cu buna dispoziție, cu bucuria de a ne revedea pe un tărâm ce înseamnă sănătate, zâmbet, prietenie. 

De ceva vreme, și pentru noi, cei de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”Roman, elevi, profesori, și nu numai, luna septembrie se identifică cu începutul unui nou an școlar, dar și cu satisfacția de a sărbători Ziua Europeană a Sportului Școlar. 

Am făcut-o cu aceeași plăcere și în acest an, în data de 30.09.2022, pe terenul de sport și în curtea interioară a unității școlare, am spus prezent și am desfășurat activități sportive într-o atmosferă ce ne-a binedispus și ne-a certificat că sportul, mișcarea în esență, înseamnă energie, sănătate, chef de viață.

Anul acesta, la acest eveniment, au fost prezenți elevii claselor a XII-a A, IX H, IX B, IX I, X E, XI F. sub directa îndrumare a doamnei profesoare de educație fizică și sport Carmen Grădinaru și sprijinită de profesorul Adelin Tălmăcel, cărora li s-au alăturat doamnele directoare Ana – Maria Agape, Paraschiva Buciumanu și secretar șef  Ciolan Manuela – Elena.

 Ne-am făcut un obicei de a sărbători prin mișcare Ziua Europeană a Sportului Școlar împreună cu colegii noștri din întreaga Europă și consecvenți de fel, promitem că vom continua an de an să fim părtașii acestui eveniment. #ESSD2022  #BeActive


 

 

Acesta este site-ul oficial al colegiului. Toate drepturile asupra informatiilor de pe acest site sunt rezervate.